Kariyer
Açık iş pozisyonlarını keşfedin, onlara nasıl başvurabileceğinizi öğrenin ve Oskon'da kariyer olanakları hakkında ayrıntılı bilgi edinin.
Kariyerİnsan hayatının en temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme ihtiyacının meydana getirdiği talep nedeniyle gıda sektörü, üretim alanında çok geniş bir yelpazede etkinlik göstermekte. Gıda sektörü, dünya çapında 2000’li yılların stratejik olarak en avantajlı 7 sektöründen biri olarak gösteriliyor. Ülkemize baktığımızda ise gıda maddeleri üretimi, Türkiye ekonomisinin büyük bir bileşenidir ve gayri safi yurt içi hasılanın yaklaşık %20'si yiyecek ve içecek sektörü tarafından karşılanmaktadır.
Türkiye fındık, kayısı, incir, kiraz, ayva ve kuru üzüm gibi çok talep gören bir dizi ürünün üretiminde ve işlenmesinde dünya lideridir. Ancak elbette gıda üretimi sadece mahsul yetiştirmek ve hasat etmekten çok daha fazlasıdır. Gıda, yetiştirildikten sonra işlenir. Gıda endüstrisinin içine gıdanın tüketime hazırlanması, paketlenmesi ve pazarlanması da girer.
Gıda doğrudan tüketime hazır hale geldiğinde endüstrideki bir sonraki aşama dağıtımdır. Distribütörler, paketlenmiş malları toptancılara ve perakendecilere getirmekten sorumludur. Dağıtım için gerekli ulaşım da gıda sektörünün sınırları içindedir. Ancak gıda tüketicinin eline geçtiğinde de işler bitmez. Daha kaliteli ürünler üretilmesi için araştırma ve geliştirme süreçleri sürekli devam eder. Bu da gıda sektöründeki teknolojilerin sürekli gelişmesi, büyümesi ve otomasyon sistemlerinin süreçlere dahil edilmesi ile sonuçlanır.
Yıldan yıla büyüyen bir endüstri için, gıda işleme tesislerinde maliyetlerin kontrol altına alınmasının veya giderlerin azaltılmasının her zamankinden daha önemli olduğu görülmektedir. Çoğu gıda işleme şirketi için daha düşük maliyete ulaşmak adına ürettikleri ürünün kalitesinden ödün vermek çözüm değildir. Bu nedenle, diğer proses endüstrilerinin çoğu gibi, gıda şirketleri de fabrika otomasyonu kullanarak fabrika genelinde verimliliği artırmanın yollarını aramaktadırlar. İster gıdanın fiili işlenmesinde isterse gıdanın paketlenmesinde olsun, günümüzün modern gıda fabrikalarında otomasyon her yerdedir. Ek olarak otomasyon, gıda işletmelerinin daha çevik ve değişime daha uyumlu olmasına yardımcı olur. İnsan çalışanların yeni sistemlere uyum sağlamak için sıklıkla yeniden eğitilmesi gerekirken, dijital otomasyon sistemlerinin amacını değiştirmek daha kolaydır.
Modern bir gıda işleme ve paketleme tesisine baktığımızda, otomatik fırınlar, kesme ve biçimlendirme makineleri, ayırma ekipmanları, karıştırıcılar ve harmanlama makineleri, dolum ekipmanları, paketleme ekipmanları ve son derece otomatikleştirilmiş makineler kadar çok sayıda robot dahil olmak üzere çeşitli sistemler bulmak mümkündür. Otomasyon artık gıda endüstrisinde gerekli kalite kontrol seviyelerini, üretim hızını, işgücü eksikliklerini ve genel karlılığı ele almak için bir zorunluluktur.
Oskon otomasyon olarak gıda sektöründe sizlere aşağıdaki alanlarda otomasyon desteği vermekteyiz:
Bunun yanı sıra Oskon Otomasyon gıda sekötründe; Ülker, Della Gıda (ColaTurca), Kraft gibi güçlü referanslara sahiptir.