Kariyer
Açık iş pozisyonlarını keşfedin, onlara nasıl başvurabileceğinizi öğrenin ve Oskon'da kariyer olanakları hakkında ayrıntılı bilgi edinin.
KariyerLojistik, nesneleri/ürünleri A noktasından B noktasına verimli bir şekilde taşımak olarak tanımlanırsa, İntralojistik de benzer ancak çok daha genişletilmiş bir kavramdır. Bu kavram basitçe, belirli bir dağıtım merkezi veya bir depo içinde malların optimum bir şekilde fiziksel olarak taşınmasının yanı sıra lojistik bilgi akışının optimize edilmesini ve yönetilmesini içerir. İntralojistik, tedarik zincirinde yeni bir fikir değildir, ancak artık modaya uygun bir isme sahiptir. İntralojistik sistemi temel olarak optimize edilmiş depo lojistiği olarak tanımlanabilir ve depo içerisinde bulunan konveyörler, ayırıcılar ve robotlar fiziksel varlıkları mümkün olduğu kadar otomatikleştirerek en iyi sonuçları almaya odaklanır. Avantajlar, tüm tedarik zinciri yöneticilerinin peşinden koştuğu faydalarla aynıdır: envanteri en aza indirmek, pazara daha hızlı ulaşmak ve maliyetleri düşürmek. Tedarik zinciri yönetimini kolaylaştırmak için İntralojistik teknolojilerine yatırım yapan şirketler rakipleri karşısında belirgin bir avantaj elde ediyor. Bu tür yatırımların avantaj olmaktan çıkıp ihtiyaca dönüşeceği zaman ise çok yakın görünüyor.
Geleneksek tedarik zinciri ürün tedariki, üretim süreci ve bitmiş ürünlerin distribütörler ve perakendeciler aracılığıyla dağıtımı olmak üzere üç temel aşamadan oluşur. İntralojistik süreci olarak tanımlanan akıllı tedarik zinciri ise verimli stok tutma ve optimum uyumlu süreçleri de beraberinde getirir.
Optimizasyon, İntralojistikte anahtar kelimedir. “Akıllı” bir tedarik zinciri oluşturmak için genellikle tam teşekküllü bir depo yönetim sistemi (WMS) olan teknoloji tabanlı bir çözümün uygulanmasını içerir. Şirketler, teslimat yeteneklerini geliştirmek için bu tür yazılım çözümlerine yatırım yapmakta ve böylece rekabet avantajı elde etmektedir.
İntralojistik kullanımı için başlıca sebepler şu şekilde sıralanabilir:
Harika bir İntralojistik stratejisinin temel bileşeni veri toplama ve toplanan verileri işleme üzerine kuruludur.
Ayırma işlemi, tedarik zincirinizde yer alan depo yönetiminin hayati bir parçasıdır. İyi çalışıyorsa, birçok şeyi yönetmek daha kolayken işe yaramazsa bir sürü soruna neden olabilir. Ayırma, depolanan bir öğeyi özelliklerine uygun şekilde kategorize etme ve bu özelliklere dayalı olarak uygun bir depolama yeri atama ve metodik kayıt tutma sistemidir. Depolar ve dağıtım merkezleri, genellikle, öğelerin rastgele akışlarının nakliye için siparişlere göre sıralandığı ayırma ve sıralama sistemleriyle donatılarak daha yüksek verimler elde edilebilir. Bu oldukça basit bir kavramdır, ancak pratikte her zaman düzgün bir biçimde gerçekleştirilemeyebilir. Bir sistemdeki ürünler, düzgün bir şekilde sınıflandırılmadıklarında kaybolabilir. Burada bahsedilen sınıflandırma ve ayırma işleminde kullanılan parametreler, tedarik zincirindeki uygulamaya bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin perakende şirketleri ürünleri mağaza bazında sıralarken, kargo şirketleri posta kodlarına göre sıralamayı tercih edebilirler.
Akıllı ayırma işlemlerinde genel olarak sensörler kullanılır ve sensörler tarafından iletilen veriler sistemin beyni olarak tanımlayabileceğimiz yazılımlar tarafından işlenir. Bu gelişmiş yazılımlar malzeme akışındaki nesneler arasında ayrımlar yapabilmek için akıllı algoritmalar kullanır. Bu yazılımlar sayesinde ayırma işleminde kullanılan cihazlar çalışma sırasında temel referans değerlerini otomatik olarak öğrenerek kendi performanslarını hızla optimize edebilirler. Ayrıca, ayırma işleminde kullanılan yazılım sizler için ihtiyaçlarınıza göre hızlı ve hassas bir şekilde ayarlanabilir ve böylece maksimum verimliliği elde etmeniz sağlanır.
Deponuzda akıllı ayırma sistem ve yazılımları kullanmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir:
Oskon Otomasyon sizlere;
konularında hizmet vermektedir.
Bunun yanı sıra Oskon Otomasyon’un İntralojistik alanında Berrmak gibi güçlü bir referansa sahiptir.