Danışmanlık hizmetlerine ülkemizde son yıllarda artan bir ilgi gösterilmektedir. Kuruluşlar ve işletmeler markalaşmadan pazarlamaya, insan kaynaklarından muhasebeye kadar birçok konuda alanında uzman kişi ya da firmalardan destek almaktadırlar.
Peki danışmanlık nedir? En temel haliyle, özel bir alanda uzmanlaşmış kişi veya kişilerin sahip oldukları bilgi, beceri ve tecrübeleri hizmet verdikleri kuruluşa aktarma işine danışmanlık denir. Buradaki en önemli husus uzmanlıktır. Bunun yanı sıra, danışmanlık hizmeti veren kişi veya firmanın sahip oldukları bilgiler hizmet verilen kuruluşun sahip olduklarından daha farklı, yenilikçi olmalı ve hizmet alan tarafa yeni bir şeyler katmalıdır. Ayrıca danışmanlar tarafsızlık ilkesine bağlı kalmak koşuluyla hizmet sağladığı kuruluşun çıkarlarını gözetmeli, elde ettiği sonuçları kurumla paylaşarak yol gösterici stratejiler oluşturmalıdır.
Günümüzde her işletme kendi bünyesinde yeterince uzman bulundurma imkanına sahip olamadığından ya da bazı durumlarda geçici ihtiyaçlarını karşılamak üzere danışmanlık hizmeti almayı tercih edebilmektedir. İşletmenizin ihtiyaç duyduğu başlıca danışmanlık hizmetleri şu şekilde sıralanabilir:
Danışmanlık süreçlerinde izlenen temel akışta öncelikle müşteri ihtiyaçları belirlenir. Ardından işin tarifi, ihtiyaç duyulan hizmet ve bu hizmet sürecinde beklenen çözümler konusunda karşılıklı anlaşmaya varılarak sözleşme imzalanır ve hizmet satın alma süreci başlar. Son olarak tanımlanan ve üzerinde mutabık kalınan iş danışman tarafından belirli zaman aralığında gerçekleştirilir ve hizmetin sonucu bir rapor halinde yöneticilere sunulur.
Proje Yönetiminin Bileşenleri Bir projenin başarı ile sonuçlandırılabilmesi için proje yönetimi çok önemlidir. Bu da çeşitli yönetim alanlarının bir karmasından oluşur.
Bu alanlar;
Oskon Otomasyon olarak farklı alanlarda danışmanlık sağlayarak işlerinizi daha verimli yürütmeniz için hizmet vermekteyiz.